SFGTS Styrelse har ordet 2016

Rådhustorget första söndagen i augusti.

Ett stort tack till utställare, publik, kockar, funktionärer och inte minst vädret för att ni gjorde årets SFGTS till den fina utställning det blev.

Det hela började för 139 bilar med passagerare på Förenade Bil i Malmö med en frukost för 275 personer. Därefter körde man genom det vackra skånska landskapet utan missöden via Falsterbo till uppställningsplatsen i Skanör. Parkeringen av bilarna tog lite lång tid, men det tog deltagarna med en klackspark. Nästa år kommer vi att försöka halvera parkeringstiden.

Under dagen strosade folk från Rådhustorget där BMW genom Förenade Bil visade upp en del godbitar från en 100 årig historia. Man kunde också köpa god mat tillhandahållen av Lindas Fingermat, som för dagen flyttat från Hamnen till Rådhustorget. I KAKs tält kunde man utan risk för liv och lem ge sig ut på tävlingsbanan i en bra bit över 250 kilometer i timmen.

Därefter kunde man i lung och ro strosa längs med Östergatan in en halv kilometer ner till Galleri Källan och angränsande grönområde. Hela sträckan var kantad av fantastiska klassiska bilar och sportbilar.

Väl nere vid Galleri Källan var det möjligt att stifta närmare bekantskap med kommersiella utställare, Skanörs Brandkår, och naturligtvis äta en bit mat tillhandahållen av Nordic Streetfood, korv och hamburgare från Skanörs Brandkår, och sedan avrunda måltiden med glass från Aldo.

Vidare kunde man höra 4 VIP ägare berätta om sina ögonstenar. En av höjdpunkterna var när Kjell Gustavsson berättade om och visade upp sin fantastiska egentillverkade bil och ett av sina modellflygplan en F4 Phantom.

Dagen avslutades med att “Best In Show” bilen utsågs. Årets vinnare var Sune Svenssons Mercedes Benz 170 S Cab från 1950. Tvåa kom Ronny Nilsson med sin Borgward Isabella Coupe från 1961. På en hedrande tredje plats kom Jens Persson med en Volvo PV 544 från 1964. Alla tre bilarna fantastiskt vackra och i ett lika fantastiskt skick.

Om några månader börjar planeringen för nästa års SFGTS, så ni kan redan nu markera den första söndagen i augusti 2017 i er kalender.
Styrelsen