SFGTS ordförande har ordet 2015.

Christer-outside-BMW-2013

Christer Kvist

Så blev också vår dag i år full av solsken såsom vi hade utlovat.
Nåja, utan att raljera så kan jag konstatera att sammantaget har alla våra utställningsdagar genom åren varit full av solsken, vackra bilar och glada människor.

Årets frukostarrangör var Mercedes i Malmö. Frukosten var överdådig, tack Mercedes.
Till kortegen ned till Skanör var det liksom i fjor 130 bilar anmälda dock med den skillnaden att i år var samtliga 130 bilar närvarande. Kortegen var l_å_n_g men märkligt nog har ingen kortege flutit på så väl som årets. En eloge till alla kortegenärvarande.

Årets tema var valt till del 2 av fjorårets och nog tycker jag att valet var rätt. Utvecklingen inom el- och hybridbilar går så rasande fort att det var påkallat att ha en del 2. Tesla, BMW och Mercedes visade upp sina bästa produkter inom vårt tema samt erbjöd oss också provkörningar av sina bilar.

Vi fick åter njuta av över 200 (nytt rekord) privatutställda smyckesbilar som uppställda upptog det mesta av Östergatan i Skanör. Men helt klart blev den stora överraskningen publiktillströmningen. I
fjor gjordes en uppskattning till ca 7500 besökare och i år ca 10000. Många familjer med glada barn och många genuina bilentusiaster besökte oss vilket naturligtvis är fantastiskt tillfredställande att som arrangör få konstatera.

Också de kommersiellt utställande företagen var fler än tidigare år och fyllde upp hela Rådhustorget samt grönytan vid Pumpen (bevarad träpump från tiden då man hade gemensam dricksvattenkälla). Utan dessa företag, presenterande sina vackra bilar, är det inte möjligt att genomföra ett sådant arrangemang som vårt då vi som ideell förening inte söker några bidrag men måste finansiellt gå runt. Tack för att ni väljer oss för att visa era produkter.

Återstår för mig, styrelse och alla inblandade funktionärer att få tacka er alla för en mycket trevlig dag i Skanör.
Christer Kvist